Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Идеална мера за смесу за прженице је ова! Са овом смесом прженице ће вам увек бити савршеног укуса

Ако никако нисте задовољни прженицама који сте направили, постоје трикови захваљујући којима ће сваки пут бити савршеног укуса.
Фото: Pixabay/ annaj

Наиме, професионални кувари наводе да треба водити рачуна да хлеб не буде претанак када га сечете.

Идеално је да хлеб буде дебљине 1,5 сантиметара.

Никада не користите потпуно свеж хлеб када правите фритуле. Увек их пржите на уљу, а не на путеру. Уверите се да је уље добро загрејано.

Идеална мера за смесу је 1/4 шоље млека и једно јаје на две кришке хлеба.

У зависности од тога шта више волите, прженице можете послужити са павлаком, сиром, ајваром, џемом…

Порекло рецепта за прженице је непознато, иако се извесна верзија појављује код римског кувара из 14. века, често приписана Апицију.

Каже да се стари хлеб натопи у млеко и пржи да би се решио проблем устајалог укуса.

Transformacija doručka: Zdrave i ukusne alternative za smanjenje unosa holesterola

Преузмите андроид апликацију.