Почетна > Србија
Остали спортови Србија

Ибрахимовић стао у одбрану Ђоковића

Глобалној расправи о потреби да се спортисти вакцинишу како би могли да учествују на такмичењима придружио се и Златан Ибрахимовић.
Фото: Танјуг/AP/Spada/LaPresse

На питање француског новинара да ли се вакцинисао, одговорио је потврдно и образложио како је то урадио да би заштитио здравље, а не да би могао да игра фудбал. Поручио је да вакцинација из здравствених разлога није исто као када то чините да бисте могли учествујете на тениском турниру.

Шведски фудбалер Златан Ибрахимовић се, у интервјуу за француски лист Журнал ди диманш, на себи својствен начин осврнуо на недавне проблеме Новака Ђоковића у Аустралији.

Нагласио је да сматра да никога не треба приморавати на вакцинацију, као и да никог не би требало терати да се вакцинише само да би могао да ради.

„Вакцинација из здравствених разлога није исто као када то чините да бисте учествовали на тениском турниру. Сви који се вакцинишу верују у вакцине и верују да су оне ефикасне против болести“, казао је Ибрахимовић.

Шведски фудбалер који игра за италијански Милан је напоменуо и да свако има право на своје мишљење.

„Људи не би требало да буду приморани да се вакцинишу само да би могли да иду на посао. Ја сам се вакцинисао зато што мислим да је то најбољи начин да се заштитим, не да бих могао да играм фудбал. То су две потпуно различите ствари“, истакао је Златан Ибрахимовић.

Ajaks slavio u Ajndhovenu za vrh Eredivizije, Tadić asistent

Преузмите андроид апликацију.