Nakon što se stotinak turista (iz Poljske, Slovačke i Slovenije) otrovalo hranom u Budvi, turistička inspekcija je zatvorila hotel u kojem su bili smešteni. Prema navodima crnogorskih medija, hotel nije imao dozvolu za rad, a pečaćen je više puta u toku leta.
Kako se desilo da ovaj ugostiteljski objekat radi nelegalno naočigled svih? Gde su smešteni otrovani turisti?
„Hotel je zatvoren, već 8. put je pečaćen i on ne može da obavlja ugostiteljsku delatnost dok ne dobije odobrenje“, rekla je za TV Prva vršiteljka dužnosti direktorke crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
„Tačno je da je bila takva situacija (da je hotel radio uprkos tome što je bio pečaćen osam puta)“, rekla je Ana Vujošević i dodala da je time učinjeno krivično delo.
„Što se tiče trovanja, nismo dobili od nadležnih institucija informacije, tako da ne znamo kako je trovanje nastalo. Imamo samo informacije da se 96 turista žalilo na te simptome“, rekla je.
„Svi su pušteni, nalaze se u dobrom zdravstvenom stanju“, dodala je.
Da li je trovanje nastalo u ovom hotelu ili na nekom drugom mestu, znaćemo nakon što se urade dalja ispitivanja i uzorkovanja, dodala je.
„Znamo samo da su u pitanju gosti koji se nalaze u tom objektu. Jako neprijatna situacija za turističku sezonu. To je jako loša poruka“, rekla je Ana Vujošević i istakla da je nedopustivo što je dozvoljena siva ekonomija, tj. da je hotel radio uprkos tome što je pečaćen osam puta.
Preuzmite android aplikaciju.