Почетна > Бизнис
Бизнис

Хемофарм представио јубиларни десети Извештај о одрживом развоју

За компанију Хемофарм протеклих десет година представља деценију успеха, а најбоља потврда је и представљање најновијег 10. Извештаја о одрживом развоју за 2021. под називом „Чувар одрживе садашњости и извесније будућности”.
Фото: PrtSc/Hemofarm Fondacija/YouTube

Истовремено, Хемофарм ове године започиње и нови циклус на свом путу одрживог развоја.

Највећи успех Хемофарма у 2021. години везан је за успешно пословање у изузетно захтевном амбијенту, упркос чему је Хемофарм успео да испоручи све неопходне производе на сва тржишта на којима СТАДА Група послује у количини која је захтевана и у квалитету који се подразумева.

„Иза нас је деценија извештавања о одрживом развоју током које смо уложили много труда и залагања да допринесемо да свет буде боље место за живот. Радили смо на томе да едукујемо и мотивишемо запослене у Хемофарму, њихове породице, пословне партнере, потрошаче и заједницу да разумеју и примењују принципе одрживог развоја у свакодневном животу. Хемофарм је данас препознат као један од лидера одрживог развоја у Србији и региону, али и као најјача карика у одрживом развоју СТАДА Групе”, рекао је приликом представљања 10. јубиларног Извештаја др Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма.

Анке Конрад, амбасадорка Савезне Републике Немачке у Србији истакла је да успех и резултати Хемофарма истовремено показују усредсређеност немачких инвеститора на тржиште Србије и њен развој.

„Одрживост је аспект који је чврсто интегрисан у нашој билатералној сарадњи са Србијом. 90 % текућих пројеката развојне сарадње везано је за климу. Немачке компаније, међу њима и Хемофарм, у великој мери доприносе одрживости у Србији. Како бисмо отворили пут за нове, креативне идеје у циљу одрживе, климатски неутралне економије, потребно је адекватно окружење за све компаније. Саставни део тога је, поред владавине права, и Национални енергетски и климатски план који представља оквир за одрживе иновације”, рекла је Конрад.

Voren Bafet kupio udeo u proizvođaču čipova za 4,1 mlrd $

Преузмите андроид апликацију.