Почетна > Бизнис
Бизнис

Хемофарм новим рекордима обележио 63 године пословања

Хемофарм, регионални фармацеутски лидер у чијим је погонима, у прошлој години, произведено рекордних 308 милиона паковања готових производа и више од 7,1 милијарде јединица обележио је 63 године успешног пословања.
Фото: Unsplash/Unsplash+

Слоганом „Бринемо о здрављу људи. Бринемо о одрживој будућности”, компанија истиче да је брига о здрављу људи и промоција хуманости један од најважнијих задатака.

„У 2023. ушли смо са још амбициознијим планом да пребацимо 315 милиона паковања готових производа, што би представљало и нови производни рекорд. Такмичимо се сами са собом и све што постижемо, постижемо као један тим.  Поред рекордне производње коју остварујемо из године у годину, остали смо регионални тржишни лидери у изузетно изазовном времену. Наставили смо да улажемо у људе, процесе, иновације у производњи и ширење портфолија најсавременијим лековима”, рекао је генерални директор Хемофарма Роналд Зелигер нагласивши да се дугорочно одрживи приступ ни једног тренутка није изгубио из вида.

Протеклу годину обележило је и редефинисање портфолија и јачање старијих и добро познатих брендова попут Ринасека, Фебрицета, Мидола. Хемофарм је у портфолију лекова оснажио највећи сегмент – кардиологију, са два савремена антитромботичка лека. Прошле године Хемофарм је ушао и у поље онкологије, најбрже растући сегмент лекова у Србији, регистрацијом четири генеричка лека и биосимиларом.

Јубиларне захвалнице, поводом 30 година постојања и бриге о здрављу људи, уручене су Фондацији Хемофарм, те Хемофарму д.о.о. Бањалука и Погону ињекционих производа из Вршца за 20 година успешног рада.

Хемофарм је почео са радом у Вршцу 1. јуна 1960. са свега 30 запослених, а 63 године касније компанија је лидер у региону и са око 4.000 запослених послује глобално, на четири континента.

Поред Србије, где су производни погони у Вршцу, Шапцу и Дубовцу, Хемофарм производи своје високо квалитетне фармацеутске производе и у Бања Луци (Босна и Херцеговина) и Подгорици (Црна Гора).

Од 2006. од када је део СТАДА групе, ова фармацеутска компанија инвестирала је 420 милиона евра у модернизацију погона, опрему и нова постројења Хемофарма.

„Srbijagas”, „Pošta”, „Službeni glasnik” postaju akcionarska društva

Преузмите андроид апликацију.