Почетна > Свет
Свет

Халеви: Прешли смо у трећу фазу копнене операције, опкољен Кан Јунис

Израелска војска опколила је град Кан Јунис на југу Појаса Газе, изјавио је данас начелник Генералштаба Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Херци Халеви и истакао да је ИДФ прешао у „трећу фазу“ копнене операције.
FOTO: AP Photo/Ohad Zwigenberg

„Након 60 дана од почетка рата, наше снаге окружују подручје Кан Јуниса у јужној Гази“, рекао је Халеви на конференцији за новинаре, а преноси Тајмс оф Израел.

Он је оценио да су погрешили сви који су мислили да ИДФ нец́е знати како да настави борбе након истека примирја.

„Хамас то снажно осец́а“, навео је Халеви и рекао да је велики број оперативаца, укључујући команданата, елиминисан у протеклих неколико дана.

Он је додао да је ИДФ прешао „у трећу фазу“ копнене операције.

„Заузели смо многа упоришта Хамаса у северној Гази, а сада делујемо против његових упоришта на југу“, навео је Халеви. додао је.

Халеви је истакао и да је израелска војска унапред знала да ће Хезболах наставити нападе на север Израела након истека једнонедељног примирја са Хамасом.

Он је додао да Израел чини све што може да врати таоце и да се настављају операције на северу Појаса газе, иако је фокус војске и даље на појасу Газе, он каже да се операције настављају на северу, где су непријатељства такође настављена откако је у петак окончано једнонедељно примирје.

Када је реч о Западној обали, Халеви је рекао да је војска постигла велики успех у борби против терора.

Он је додао да је више од 1.200 припадника Хамаса ухапшено, а да су „многи други који су планирали нападе или су их извели“ убијени.

Stejt department: Milionska nagrada za informacije o ruskom državljaninu Usu

 

Преузмите андроид апликацију.