Почетна > Свет
Свет

Гувернер Мисисипија: Мисисипи и даље на удару невремена

Гувернер америчке савезне државе Мисисипи Тејт Ривс изјавио је данас да постоји опасност од још екстремних временских прилика након што је Мисисипи прошле седмице погодио торнадо у којем је погинуло најмање 25 особа, и због којег је на стотине њих расељено.
Фото: Танјуг/AP Photo/Emily Wagster Pettus

Како наводи Би-Би-Си, торнадо који је погодио јужни савезну државу био је један од најсмртоноснијих у Мисисипију у последњих више од деценије, и додаје да је у Ролинг Форку, граду од око 1.900 становника на западу Мисисипија, торнадо чупао дрвеће из земље, и превртао аутомобиле и бацао их на куће.

Ривс је навео да је било “срцепарајуће“ видети губитак и разарање које је изазвао торнадо, али је истакао да је “проклето поносан што је из Мисисипија“, након што је видео реакције локалнох становништва.

“У временима трагедије и кризе, људи из Мисисипија устану и појаве се, ту су да помогну себи и својим комшијама“, рекао је, и додао да постоје значајни ризици да се торнадо понови.

У погођеним областима Мисисипија проглашено је ванредно стање, што значи да се новац из федералних резерви може користити за санирање штете настале у торнаду.

Berlin: Propao referendum o merama za borbu protiv klimatskih promena

Преузмите андроид апликацију.