Početna > Život i stil
Život i stil

Grickalica koja je zdravija od kokica i pravi se lako!

Ovaj recept možete začiniti čilijem ili crvenom paprikom, dodati mediteransko bilje ili ispeći sa parmezanom.
Foto: Pixabay/panchenko_karyna

Suva ili konzervirana leblebija je jedna od najboljih namirnica koje možete imati u ostavi.

Veoma je fleksibilna i odličan izvor proteina biljnog porekla od kojih možete praviti čorbe, supe, salate i razna druga jela.

Možete ih čak ispeći u rerni i grickati dok gledate film.

Hrskava leblebija iz rerne je veoma popularna užina u svetu, a za pripremu vam nije potrebno mnogo vremena, sastojaka ili truda.

Idealana je za eksperimentisanje sa različitim začinima. Možete je začiniti čilijem ili crvenom paprikom, dodati mediteransko bilje ili zapeći sa parmezanom.

Sastojci za hrskavu leblebiju iz rerne:
  • 1 konzerva leblebija
  • 1-2 kašike maslinovog ili drugog ulja
  • 1 kašičica mešavine začina po želji
  • so
  • biber
Priprema:

Otvorite konzervu sa leblebijama, ocedite tečnost  i dobro isperite. Ako želite ekstra hrskavu leblebiju, odvojite belu ljusku od ploda. Leblebiju dobro osušite papirnim ubrusom. Pomešajte leblebiju sa uljem i odabranim začinima. Pecite leblebiju u zagrejanoj rerni na 175 stepeni Celzijusa oko 45 minuta, ili dok ne postane hrskav. Na pola pečenja izvaditi iz rerne, sve dobro izmešati i vratiti u rernu. Poslužite kao samostalnu užinu ili kao prilog drugim jelima.

Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma

Preuzmite android aplikaciju.