Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Грицкалица која је здравија од кокица и прави се лако!

Овај рецепт можете зачинити чилијем или црвеном паприком, додати медитеранско биље или испећи са пармезаном.
Фото: Pixabay/panchenko_karyna

Сувa или конзервиранa леблебија је једна од најбољих намирница које можете имати у остави.

Веома је флексибилна и одличан извор протеина биљног порекла од којих можете правити чорбе, супе, салате и разна друга јела.

Можете их чак испећи у рерни и грицкати док гледате филм.

Хрскава леблебија из рерне је веома популарна ужина у свету, а за припрему вам није потребно много времена, састојака или труда.

Идеалана је за експериментисање са различитим зачинима. Можете је зачинити чилијем или црвеном паприком, додати медитеранско биље или запећи са пармезаном.

Састојци за хрскаву леблебију из рерне:
  • 1 конзерва леблебија
  • 1-2 кашике маслиновог или другог уља
  • 1 кашичица мешавине зачина по жељи
  • со
  • бибер
Припрема:

Отворите конзерву са леблебијама, оцедите течност  и добро исперите. Ако желите екстра хрскаву леблебију, одвојите белу љуску од плода. Леблебију добро осушите папирним убрусом. Помешајте леблебију са уљем и одабраним зачинима. Пеците леблебију у загрејаној рерни на 175 степени Целзијуса око 45 минута, или док не постане хрскав. На пола печења извадити из рерне, све добро измешати и вратити у рерну. Послужите као самосталну ужину или као прилог другим јелима.

Unesite dovoljne količine minerala neophodnog za normalno funkcionisanje organizma

Преузмите андроид апликацију.