Početna > Život i stil
Život i stil

Greške koje svi pravimo u pripremi dinstanog mesa

Postoji nekoliko finih detalja u pripremi dinstanog mesa kojih se morate pridržavati da biste uvek postigli dobar rezultat.
Foto: Pixabay/orko46

Najpogodniji komadi mesa za dinstanje su žilavi komadi mesa, teleća rebra i svinjska lopatica.

Meso je poželjno dinstati u loncu sa debelim dnom, jer se toplota ravnomerno raspoređuje i nema opasnosti da zagori.

Klasično dinstanje podrazumeva prvo pečenje mesa kako bi se sokovi zadržali unutra i sprečilo da se meso previše osuši tokom kuvanja.

Posle kratkog prženja mesa na visokoj temperaturi, dodaje se malo vode, ali ne previše, da dinstanje ne pređe u kuvanje.

Proces dinstanja traje dugo i odvija se na laganoj vatri.

Tokom kuvanja stvara se vodena para koja se kondenzuje na poklopcu lonca, a zatim se vraća u meso, čineći ga nežnim i aromatičnim.

Kako se pravi vinjak i ima li veze sa vinom?

Preuzmite android aplikaciju.