Početna > Život i stil
Život i stil

Greška koju svi prave kada dodaju luk u jelo: Zbog toga postaje gorak i težak za probavu

Beli luk je neizostavan dodatak mnogih jela.
Foto: Pexels/skitterphoto

Beli luk je jedna od omiljenih namirnica ljudi sa ovih prostora, zbog toga ga mnogi dodaju u razna jela. Ali, glavno pravilo koje treba uvek da imate na umu jeste da se beli luk dodaje pred kraj pripreme jela.

Prženje belog luka na samom početku spremanja poželjno je u slučaju pripreme malog broja jela, poput spanaća. Ali, i tada ne smete ubacivati beli luk u vrelo ulje jer će izgoreti velikom brzinom. Tako postaje gorak i težak za probavu.

Temperatura se dugo održava na visokom nivou kod tiganja sa debljim dnom, pa kad dodajete beli luk u jelo, pomerite tiganj sa šporeta čim luk poprii zltnu boju.

Beli luk je moćna namirnica koja moža pomoći pri mršavljenju, a poseduje i lekovita svojstva.

Po čemu se razlikuju lager, ejl i staut piva?

Preuzmite android aplikaciju.