Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Грешка коју сви праве када додају лук у јело: Због тога постаје горак и тежак за пробаву

Бели лук је неизоставан додатак многих јела.
Фото: Pexels/skitterphoto

Бели лук је једна од омиљених намирница људи са ових простора, због тога га многи додају у разна јела. Али, главно правило које треба увек да имате на уму јесте да се бели лук додаје пред крај припреме јела.

Пржење белог лука на самом почетку спремања пожељно је у случају припреме малог броја јела, попут спанаћа. Али, и тада не смете убацивати бели лук у врело уље јер ће изгорети великом брзином. Тако постаје горак и тежак за пробаву.

Температура се дуго одржава на високом нивоу код тигања са дебљим дном, па кад додајете бели лук у јело, померите тигањ са шпорета чим лук поприи злтну боју.

Бели лук је моћна намирница која можа помоћи при мршављењу, а поседује и лековита својства.

Po čemu se razlikuju lager, ejl i staut piva?

Преузмите андроид апликацију.