Почетна > Бизнис
Бизнис

Грчка по броју посета престиже 2019. годину

Након две пандемијске године туризам у Грчкој је поново процветао . По свему судећи, ова година ће бити бар на нивоу оне рекордне 2019. године, ако је чак и не престигне.
Фото: Unsplash/CALISTAN

Забележена је одлична година за туризам у Грчкој. Министар туризма ове земље Василис Кикилиас је изјавио да се туризам након две године паузе поново вратио на велика врата. Кикилиас је саопштио да бројке за сада премашују оне из најбоље претпандемијске 2019. године.

У јуну месецу је у Грчку стигло готово 3.5 милиона туриста авионима, што је више од три пута већа бројка ако је упоредимо са јуном 2021. године. Туриста је било чак и више у јуну ове године него што је то био случај са последњом добром годином за туризам, што најављује обарање рекорда.

Најбољом годином у историји грчког туризма сматра се претпандемијска 2019. година, када је Грчку посетило око 33 милона туриста. Ради упоређивања, треба навести да је то чак три пута више него што Грчка има становника.

Министар Кикилиас је изјавио такође да Грчка није претрпела никакве озбиљније последице због кризе у Украјини и због одсутности руских туриста. Тај број су надокнадили гости из балканских земаља, укључујући Србију, Румунију и Бугарску. Сви они су искористили предност близине Грчке у коју могу допутовати за само неколико сати.

Он је такође изјавио да се Грчка припрема за продужену туристичку сезону, он позива немачке туристе да искористе зиму у Грчкој како би избегли евентуалну претећу енергетску кризу.

Koliko je bezbedno smeštaj na moru tražiti preko fejsbuka?

Преузмите андроид апликацију.