Почетна > Србија
Србија

„Градска чистоћа“ и сутра спроводи опсежну акција сузбијања комараца

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд ће и током сутрашњег дана спровести опсежну акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље и воде, уколико временски услови то буду дозволили.
Фото: ЈКП Градска чистоћа Београд

Екипе „Чистоће“ сузбијаће комарце у понедељак, 17. јуна у периоду од 18 часова до поноћи, а акцијом ће бити обухваћени следећи локалитети: насип од Прогара ка Јакову, Ново Бежанијско гробље, насеље Соко Салаш, Бојчинска шума, канали у Бољевцима и уз Наутичко село, СЦ „Сурчин“, насеље Кључ, насеље Грмовац, Дорћол, Земун – Горњи град, Земун – Доњи град, насеља Сава Ковачевић, Сутјеска, Бачки Иловик, Калварија, Нови град, потом Војни пут, Алтина, Плави Хоризонти, Школско добро, Земун поље, Нова Галеника, насеља Беларица и Економија, Павиљони и Ретензија.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да омогуће несметан рад екипама, које изводе третмане сузбијања комараца, а на пчеларе, да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Екипе ЈКП „Градска чистоћа“ наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 сата, и суботом од 8 до 14 сати.

UEFA upozorila srpske navijače da mogu da unose samo zvanične zastave Srbije i FSS

Преузмите андроид апликацију.