Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник Вучевић уручио дечја ауто седишта мајци тројки

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је данас дечја ауто седишта мајци тројки, Стојанки Поповић из Новог Сада.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Он је честитао породици Поповић и пожелео здраво и безбрижно детињство њиховој деци, дечацима Страхињи, Вуку и Огњену.

Вучевић је рекао да су Поповићи светао пример храбрих младих људи, којима, додао је, родитељство није препрека да се остваре и на другим пољима у животу.

Градоначеник Новог Сада навео је да је ове године подељено 200 ауто-седишта за децу, те да ће се још 100 седишта обезбедити као вид подршке Града породицама, а посебно вишечланим.

„Постоји лепеза мера које спроводимо у популационој политици. Град Нови Сад омогућио је да боравак у вртићима ПУ ‘Радосно детињство’ буде бесплатан за сву децу, субвенционишемо боравак у приватним вртићима за више од 3.000 деце, бесплатни су уџбеници за ђаке прваке, као и за децу из породица са троје и више деце, такође ужина и превоз“, рекао је Вучевић.

Он је навео и да је смањена цена ђачке и студентске показне карте за јавни превоз и нагласио да се на конкурсу за доделу станова посебно фаворизују вишечлане породице, наводи се у саопштењу Града Новог Сада.

„Не ради се о материјалној вредности поклона који смо данас уручили, већ желимо да пошаљемо јасну поруку да не треба живети егоцентрично, јер је родитељство најтежа, али и најлепша и најважнија мисија у животу човека. Дивим се породицама са више деце. Сигурно им није лако“, поручио је Вучевић.

Стојанка Поповић захвалила је градоначелнику на пријему и подршци Града Новог Сада која ће њеној породици, како је рекла, бити од велике помоћи.

Nikada nećete pogoditi gde je najlepši drvored lipe u Novom Sadu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.