Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Градоначелник Новог Сада о изјави шефа државе да је један од кандидата за премијера Србије

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић гостовао је на Пинк телевизији, у Новом викенд јутру, где је говорио о актуелним политичким питањима, као и о изјави председника Вучича да је поред Ане Брнабић, кандидат за мандатара.
Фото: Танјуг/Град Нови Сад/Сергеј Цуковић

Вучевић је о председниковој одлуци да се нађе као кандидат за место новог премијера Србије појаснио да постоје три опције премијера.

Председник је звао Ану и Синишу на разговор на тему мандатара, али и изазовима који нам предстоје

„Једна је да коалициони партнер предложи кандидата, а СНС то прихвати, друга је да то буде актуелна премијерка Ана Брнабић и моје име. Тако да ћемо о томе разговарати у наредним данима. Ми смо пар дана раније имали разговор са Александром Вучићем, о свим темама, не само о мандатарима, већ и о изазовима и проблемима у нашој земљи. Председник је синоћ јавно објавио да је круг сужен, а видећемо када се врати из Брисела. Тамо га чекају битне ствари. Велика је част када вас председник види као сарадника на кога рачуна. По мом мишљењу, Ана Брнабић је одлично радила свој посао, показала лојалност, као и Синиша Мали. У којој год формацији, ми ћемо наставити да сарађујемо, то су људи који су одговорни и комуникатни, ми смо и пријатељи.“

Надам се да ће земље Квинте убедити Куртија да се избегне страдање

Он је истакао да се већ десет година као градоначелник Новог Сада труди да штити народ, а да је и председник Александар Вучић ту као велики патриота који чува своју државу у пуном саставу.

„Ово је после 90-их огромна драматургија, чека нас врло тежак период. Пре свега, шта ће се дешавати на Косову и Метохији од 1. септембра. Александар Вучић је на једној конференцији изјавио колико је било инцидената од кад је он дошао на власт. Надамо се да неће доћи до заоштравања односа од 1. септембра и да ће земље Квинте утицати на Куртија, да се на Косову избегне страдање, а да пре свега сачувамо мир и стабилност. Нама је важно да не заборавимо да смо емотивна бића, али и да изнад свега рационално донесемо одлуке.

Хоће да доведу до ентички чистог Косова

„Изнад свега треба да рационално донесемо одлуке. Јуче је Вучић добро направио компарацију, једни ће му рећи да нас води у рат и сукобе, а друга половина је рекла: “Дај лупи шаком о сто, да се то реши једном за свагда”, а ви морате да задржите средњи курс, који вам чува стабилност и животе. Али, нико неће моћи да портерује Србе. Они хоће да доведу до етнички чистог Косова. Никада неће имати државу док им Србија то не дозволи. Не могу никада да буду легитимни и легални док их Србија не призна. Може цео свет да их призна, а није, ни Србија неће признати. Десет година служамо како ће Вучић да призна независност Косова, а он то није урадио. Човек чува државу, он је патриота.“

Око националних ствари морамо исто да размишљамо

Вучевић је нагласио да у држави може да се мисли различито око неких ствари, али око националних питања морамо исто да размишљамо.

„Када погледате албанске медије и институције, они имају заједничку ствар- независно Косово без Србије. Када погледате хрватске странке, али за све је Олуја је дивна акција коју треба славити кроз феште. Ми треба да разумемо који су наши национални интереси. Не треба дозволити ревиузију Дејтонског споразума, нечега што чува мир у БиХ“, речи су првог човека Новог Сада.

Evo kako da proverite koliko novca dugujete za porez

 

Преузмите андроид апликацију.