Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник Ђурић присуствовао едукацији деце основних школа о безбедном учешћу у саобраћају

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, у Основној школи ,,Вељко Влаховић“ у насељу Шангај, присуствовао је почетку реализације едукације за унапређење безбедности саобраћаја за децу основних школа, која ће бити спроведена у двадесет две основне школе на територији Града Новог Сада и коју ће проћи 8.000 основаца, од 1. до 4. разреда.
Фото: Град Нови Сад

„Настављамо акцију коју смо започели 2017. године, уз новину коју смо увели ове године да се деци на занимљив и иновативан начин, уз помоћ специјалних виртуелних наочара приближимо све опасности са којима се могу сусрести у саобраћају. Безбедност наше деце нам је приоритет не само 1. септембра, када је пажња родитеља, oсталих учесника у саобраћају усмерена на чин почетка школске године. Желим свима да поручим да је нама у Граду Новом Саду сваки дан 1. септембар и да ћемо наставити да подржавамо овакве и сличне активности, у циљу превенције и смањења укупног броја саобраћајних незгода са младим учесницима у саобраћају“, изјавио је градоначелник Ђурић. 

Фото: Град Нови Сад

 Координатор едукативних активности Срђан Вуковићнавео је да су према свим статистикама деца најрањивија и најризичнија категорија у саобраћају као и да је циљ едукација и обука да се смањи број погинуле деце у саобраћају и да кроз занимљиве полигоне деца развију свест и исправне ставове о безбедности у саобраћају.

Фото: Град Нови Сад

Градоначелник Ђурић је додао да ће од наредне године, све школе у Новом Саду бити обухваћене овим програмом и едукацијама о безбедности у саобраћају, будући да је оно што је најважније јесте нулти степен смртности деце. 

Фото: Град Нови Сад

Град Нови Сад и Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Града Новог Сада седму годину за редом реализују активности са децом, са циљем стварања позитивних ставова и безбедног понашања у саобраћају. Укупна вредност опредељених средстава од 2017. године за потребе едукације деце износи преко 43 милиона динара, а само ове године је опредељено готово 6 милиона динара за исте намене. 

Vučević na obeležavanju slave Male Gospojine u Sremskoj Kamenici: Ne dozvolite da neki ne daju da se gradi most koji vam treba, svi ste vi Novosađani (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.