Početna > Srbija
Srbija

Građani Srbije od sutra i u Holandiju samo sa pasošem

Građani Srbije od sutra mogu putovati u Holandiju bez bilo kakvih potvrda i dovoljan im je samo pasoš, a isto važi i za Holanđane koji putuju u Srbiju, kaže ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.
Foto: Pixabay/Francesco Ronge

„Ovo je veoma dobra vest, kao i ona da Austrija priznaje naše digitalne sertifikate. Činjenica da je Srbija na zelenoj listi Evropske unije značajno je olakšala proces priznavanja naših sertifikata i očekujem da će od 1. jula biti mnogo lakše kretati se i putovati kao i da će od tada u Srbiju dolaziti znatno više turista“, objasnila je Matić.

Smanjenje cena rominga sa Grčkom možda posle 1. jula

Kada je reč o smanjenju cena rominga sa Grčkom, njegovom ukidanju na Zapadnom Balkanu (ZB) i mogućnostima da se ovoj olakšici za putnike pridruže još neke zemlje, Matić navodi da je u sklopu dogovora koji su vođeni sa Evropskom unijom i Evropskom komisijom, a vezani su za ZB, postojalo obećanje da će posle 1. jula, kada se ukine roming na ZB, smanjenju pristupiti i zemlje članice EU.

„U skladu sa tim očekujemo da, pored Grčke, i druge članice EU ispune obećanje i pristupe ovom dogovoru“, rekla je ministarka Matić.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.