Почетна > Србија
Србија

Грађани Србије од сутра и у Холандију само са пасошем

Грађани Србије од сутра могу путовати у Холандију без било каквих потврда и довољан им је само пасош, а исто важи и за Холанђане који путују у Србију, каже министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Фото: Pixabay/Francesco Ronge

„Ово је веома добра вест, као и она да Аустрија признаје наше дигиталне сертификате. Чињеница да је Србија на зеленој листи Европске уније значајно је олакшала процес признавања наших сертификата и очекујем да ће од 1. јула бити много лакше кретати се и путовати као и да ће од тада у Србију долазити знатно више туриста“, објаснила је Матић.

Смањење цена роминга са Грчком можда после 1. јула

Када је реч о смањењу цена роминга са Грчком, његовом укидању на Западном Балкану (ЗБ) и могућностима да се овој олакшици за путнике придруже још неке земље, Матић наводи да је у склопу договора који су вођени са Европском унијом и Европском комисијом, а везани су за ЗБ, постојало обећање да ће после 1. јула, када се укине роминг на ЗБ, смањењу приступити и земље чланице ЕУ.

„У складу са тим очекујемо да, поред Грчке, и друге чланице ЕУ испуне обећање и приступе овом договору“, рекла је министарка Матић.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.