Почетна > Србија
Србија

Гради се брза саобраћајница Шабац – Лозница (ВИДЕО)

Брза саобраћајница од Шапца до Лознице, највећи је саобраћајни инфраструктурни пројекат у овом делу Србије, један од десет пројеката аутопутева и брзих саобраћајница који се тренутно реализују у нашој земљи и представља снажну подршку привреди и привредницима, и чини предуслове за долазак нових инвестиција и раст плата.
Фото: Војводина уживо

Екипа портала Војводина уживо била је на лицу места и снимила како теку радови. Како то изгледа, погледајте у видеу:

Нови пут Шабац – Лозница биће дуг 55 километара, имаће четири траке раздвојене разделном траком и заобићи ће сва насељена места кроз која сада пролази магистрални пут М-19.

Фото: Војводина уживо

Због тога ће се између ова два града путовати најдуже пола сата уместо сат времена, а инвестиција је процењена на 247,5 милиона евра.

Фото: Војводина уживо

Нова саобраћајница пролази кроз десет шабачких катастарских општина – Мачвански Причиновић, Табановић, Мајур, Штитар, Слепчевић, Змињак, Дуваниште, Петловача, Рибари и Прњавор. Један крак се одваја на подручју катастарске општине Слепчевић и иде кроз Дубље, према Бадовинцима на Павловића мост, у истом профилу. Главна траса иде преко обилазнице до Шепка и то ће бити веза за Босну.

Фото: Војводина уживо

Подсетимо, модерна саобраћајница која ће повезати Руму и Лозницу, у укупној дужини од 77 км, обухватаће три просторне целине: деоница Рума – (Шабац) мост на Сави, у дужини од 22 км ће бити аутопут у пуном профилу, друга целина је мост преко реке Саве од 1,3 км, а трећа деоница је Шабац-Лозница, која се гради у профилу брзе саобраћајнице у дужини од 55 километара.

Такође, од Новог Сада до Руме гради се Фрушкогорски коридор са најдужим тунелом у Србији као и новим мостом преко Дунава.

Грујичић: У плану изградња нове зграде породилишта на Бежанијској коси

Преузмите андроид апликацију.