Колико пута сте до сада покушавали да упешно подгрејете парче пице, али увек вам се тесто и састојци распадну или само остану влажни?
За овај трик вам није преко потребна микроталасна , већ то можете постићи и у рерни, па чак и на тигању. Важно је само да за хрскаву корицу пице користите алуминијумску фолију или папир за печење.
Шунку, сир и кечап на танком тесту обожавају људи широм света, а многи воле да остатке пице једу и сутрадан, хладне или подгрејане.
Зато је стручњак из компаније “Just Spice” на Интернету поделио савете како да успешно подгрејете пицу, али тако да она остане укусна и са хрскавом корицом.
“Не би требало да остатке пице оставите преко ноћи на собној температури. Тако ће се тесто “размочити“. Уместо тога, покријте је фолијом и одложите у фрижидер”, саветује стручњак.
“Картон упија влагу из прелива због чега пица која остане у картонској кутији после буде катастрофа”, рекао је стручњак и додао да је најбоље приликом подгревања, да на пицу ставите још један тањир како би она имала што мање ваздуха. Са овим триком ћете савршено подгрејати парче пице, а кора неће постати влажна.
Такође, када парче пице стављате у микроталасну, поред ставите и чашу воде, чија ће пара спречити да тесто постане влажно, већ да остане хрскаво.
Наравно, често подгревање пице, односно свих намирница, није препоручљиво, поготово ако садржи месне или рибље додатке, јер они могу довести до тровања.
Sedam razloga zbog kojih bi trebalo da češće koristite bosiljak
Преузмите андроид апликацију.