Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Где у Новом Саду служе сладолед за псе?

Уколико на Google претраживачу укуцате сладолед, изаћи ће вам мали милон текстова о његовим лековитим, чудотворним и несвакидашњим дејствима.
Фото: Pexels/Mikkel Bendix

Ако је веровати томе, сладолед чини да се калорије брже сагоревају, лечи незадовољство и тугу (поготово има моћ у пребољевању бивших партнера), решава упале грла, али и, макар у Јужној Кореји, може да излечи мамурлук.

Становници Јужне Кореје су, према истраживањима, народ који највише конзумира алкохол због чега је осмишљен сладолед “Држи се“, који у себи има састојке који ублажавају последице претеране конзумације алкохола.

Дакле, судећи према ономе шта можемо пронаћи на интернету, ова чудновата посластица решава све проблеме.
Фото: Градске инфо

Па зашто онда не бисмо могли да је поделимо и са човековим најбољим пријатељем?

Уколико сте сада замислили да мажете омиљену страницу из књиге квалитетним сладоледом од белгијске чоколаде, не, нисмо мислили на то.

Мислили смо на оног, другог, човековог најбољег пријатеља, који на сва звона оглашава своју радост када се вратите кући, на пса.
Фото: Градске инфо

Чињеница је да са псима често делимо своје емоције. Они су ту да се склупчају поред нас онда када помислимо да живот нема смисла, они су ти који нас извуку из куће онда када немамо жељу никада више да напустимо дом и ти који се радују само зато што виде да смо срећни иако не разумеју зашто.

Сходно томе, не би ли било лепо да поред тих доза среће и патње, проблема и свакодневнице, са њима поделимо и универзални лек за све – сладолед?

И сами знате колико се пута десило да вас, док лижете вашу омиљену посластицу, љубимац гледа тим неким тужним погледом који вам говори више од хиљаду речи. У том тренутку, морате признати, бисте могли да му дате све на свету, али сладолед никако не, јер ће то, разуме се, нарушити његово здравље.

Иако има оних који на тренутак зажмуре на чињеницу да пси не смеју да једу слаткише, те свог четвороногог пријатеља, ипак, почасте којим “лизом“, више Новосађана, ваљда у страху за здравље свог љубимца, поштује правила.

Међутим, сада и они који највише брину о исхрани својих паса могу да се опусте и омогуће им да се и они мало расхладе укусном посластицом.

У “Mortiz Eis“ радњама постоји сладолед за псе! И то не једна, него чак три врсте!
Фото: Градске инфо

Свог љубимца овде можете да почастите укусним комбинацијама шаргарепе и пиринча, јабуке и јогурта или кефира и банане.

Ни један од поменутих укуса нема додатни шећер, због чега не представља претњу по здравље вашег љубимца, а цена за ово задовољство износи 270 динара по порцији.

Да вам препоручимо који је набројаних укуса најуксунији заиста не можемо, јер псе, како нам се чини, сва три укуса поједнако обрадују.

Једино у шта смо сигурни јесте да ће те уколико одете у “Mortiz Eis“ постати имуни на онај тужни поглед центриран на вашу порцију сладоледа, јер ће ваш љубимац бити заузет лицкајући своју.

Фото: PrtSc/petcentar.rs

Иако је ово једина сладолеџиница у Новом Саду која служи сладоледе за псе, брзим возом до Београда можемо стићи за само пола сата, а тамо је понуда много, много разноврснија.

Продаја посластица за псе је у последњих неколико година у константном порасту. Конкретно, у протеклих пет година, порасла је за 44% у односу на икада пре.

О колико се “заразном“ тренду ради говори и чињеница да је пре две године и један од најпознатијих сладоледних брендова на свету “Ben & Jerry’s“ лансирао своју линију сладоледа, која не утиче негативно на псећи пробавни тракт.

Ипак, мораћемо мало да се стрпимо док ова посластица не стигне и до нас, а до тада ће наши љубимци уживати у локалним специјалитетима прављеним са много љубави.

Kratka balada jednog susreta na novosadskom trotoaru

Преузмите андроид апликацију.