Stručnjaci su istraživali navike ljudi u odlaganju čokolade, pokazalo se da mnogi nisu sigurni koji je najbolji način čuvanja čokolade.

Večita dilema je da li treba čuvati čokoladu u frižideru ili ormaru?
Nakon 18.000 pretraga o načinu čuvanja čokolade, mnogi i dalje veruju da treba čuvati u frižideru, dok drugi smatraju da treba da se drži na sobnoj temperaturi.
Kako bi jednom zauvek okončali ovu dilemu, stručnjaci su napravili analizu i utvrdili su da većina ljudi, smatra da je ispravan način za pohranu čokolade, frižider.
Evo da vam objasnimo je ko je u pravu.
Iako mnogi misle da čokoladu treba držati na niskim temperaturama, to nije tačno!
Najbolje mesto za čuvanje čokolade je hladno i suvo mesto poput ostava ili ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stepeni Celzijusa).
Čuvanje čokolade na hladnim mestima kao što je frižider može da promeni boju čokolade i da izazove problem sa šećerom, koji se dešava kada se čokolada pokvasi pa ona onda poprima belu boju.
Preuzmite android aplikaciju.