Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Где све можете појести добру рибу у Новом Саду? (Други део)

Пролећно доба је време када се опет почиње јести лаганија храна, али, такође и период када верници посте.
Фото: Freepik/timolina
У Новом Саду су тада посебно популарни рибљи ресторани, чија понуда свакако не мањка ни кванитетом, нити квалитетом. У првом делу поменути су само неки од рибљих ресторана, а сада следи и остатак:
1. Чарда „Мачак“

Чарда „Мачак“ наалази се у насељу Камењар. Ова чарда је веома позната и стара међу Новосађанима, са аутентичним изгледом који су имали некадашњи угоститељски локали.

Рибљи специјалитети су специјалитети од свеже речне рибе, а међу њима се посебно истиче добро спремљена рибља чорба.

Овде можете пронаћи јела од свеже припремљеног шарана, штуке, смуђа, пастрмке и кечиге.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli carda macak novi sad (@carda_macak_novi_sad)

2. Ресторан „Бата Пежо“

Ресторан „Бата Пежо“ се такође налази у насељу Камењар, на адреси Камењар 5. Овај чувени ресторан налази се у оквиру комлкеса који чине и апартмани „Бата Пежо“.

Ресторан одише квалитетом, а посебно пријатним амбијентом који се такође може погледати онлајн.

У свом менију овај ресторан има посебно припремљен јеловник попут рибљег паприкаша, рибље чорбе, риба попут смуђа, сома, пастрмке, лососа, бранцина, али и специјалитета попут филета смуђа у пергаменту, смуђа у сосу од лешника и лимете.

3. Чарда код Браше

У селу Бегеч, који потпада под општину Новог Сада налази се чарда код Браше. Ова веома позната и вишедеценијска чарда постоји од 1985. годин, а за то време прикупила је многе госте и поштоваоце овог локала и његовог менија.

У понуди је одлично спремљена свежа риба попут деверика, тостолобика, кечиге, пастрмке, шарана, али ипак оно што ову стару чарду издваја јесте њихова позната рибља чорба.

Ова чарда налази се на адреси Бегечка јама 56.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Čarda kod Braše (@cardakodbrase)

4. Чарда „Златно Звонце“

Чарда „Златно Звонце“ налази се у Руменки, на адреси Партизанска 108. Ова чарда није само дар становницима Руменке, већ представља одлично место за обедовање и станоницима из околних места.

Познати рибљи специјалитети попут шарана, сома, димљене пастрмке, смуђа, кечиге, али и рибље чорбе, сервирани уз прелепи амбијент, који одише природом, представљају овај руменачки локал једном од популарнијих места.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carda Zlatno Zvonce (@zlatnozvonce)

5. Ресторан – Чарда „Шаран 1953“

Ресторан – Чарда „Шаран 1953“ налази се у Петроварадину и доноси праву атмосферу равничарске куће са ових простора. Ова чарда једна је од најстаријих новосадских чарди, а у склопу своје понуде доноси укусне специјалитете спремљене на бази рибе.

У понуди је свежа речна риба попут шарана, домаћег сома, пастрмке, кечиге, смуђа, беле рибе, као и неизоставна рибља чорба.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Usr Šaran Petrovaradin (@cardasaran1953petrovaradin)

Сплав – Чарда „Дунавац“

Сплав – Чарда „Дунавац“ је чарда која се налази у Футогу. Ова чарда постојана је дуги низ година и током свог дугог постојања успела је да изгради прави мали пријатан амбијент. У склопу ове футошке чарде налазе се и бунгалови за ноћење.

У њиховој гастрономској понуди издваја се риба кечига као препорука куће, али ту је и рибљи паприкаш, димљени шаран, пастрмка, поховани сом, пржени смуђ...

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Splav Dunavac Futog (@splav_dunavac)

7. Чарда „Aqua Doria“

Чарда „Aqua Doria“ налази се на адреси Каменички пут у Петроварадину. Ову чарду могуће је угледати са Петроварадинске тврђаве.

У овом пријатном амбијенту послужују се специјалитети од рибе, што традиционални, што мало модернији. Тако у предјелима менија чарде „Aqua Doria“ налазите паштету од рибе, дунавско предјело, „fish chips“, разне рибље чорбе, бездански рибљи паприкаш…

У главним јелима сервира се риба спремљена на разне начине: шаран, сом, кечига, пастрмка, смуђ…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Čarda Aqua Doria (@carda_aqua_doria)


Где све можете појести добру рибу у Новом Саду? (Први део)

Преузмите андроид апликацију.