Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Где се све одвија замена канализације? Данас почели радови на Лиману

Раваничка улица је прва локација са које данас почињу радови на канализационој мрежи на Лиману 2, након што су прошле недеље извршени припремни радови.
Фото: Градске инфо

Проблематика Лимана и канализације има дугогодишњу историју…

Запослени у ЈКП “Водовод и канализација“ су у мају ове године већ излазили на терен како би отпушавали колектор због чијег загушења је дошло до изливања канализација у дворишта стамбених зграда.

Ова проблематика настаје због тона и тона крпа, најлон чарапа, уложака, влажних марамица и другог смећа које грађани бацају у WC шољу, а коме у истој није место.
Фото: Градске инфо

Становници Лимана и сви који буду туда пролазили у току периода реконструкције (до јула наредне године), мораће да се наоружају стрпљењем јер ће ток радова пратити затварање улица и регулисање саобраћаја.

Из ЈКП “Водовод и канализација“ су замолили суграђане за стрпљење,  јер иако ће одређене путање којима су Лиманци навикли да се крећу бити измењене на неко време, ради се о веома значајном пројекту за Нови Сад, пошто се након 50 година ради на замени канализационе мреже која је заиста дотрајала.

Сви радови се обављају у склопу пројекта “Чиста Србија“ из кога стоји Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а планира се реконструкција примарне и секундарне канализационе мреже и постојећих канализационих прикључака на дужини од 8.934 метара.

Подсећамо, радови на канализационим мрежама Новог Сада и његових приградских насеља увелико се спроводе током целе године, а наставиће и у наредној.

Тако су у Руменци, која је такође имала проблема са канализацијом, недавно почели радови на изграњи канализационе мреже.
Фото: Градске инфо

Према речима градоначелника Новог Сада, Милана Ђурића, чија је посета обележила почетак радова у овом приградском насељу, Руменка је од 2012. године до данас са 0% покривености канализационе мреже скочила на чак 98% покривености.

Данас се, такође, настављају радови на изградњи канализационе мреже и прикључака на Путу шајкашког одреда.

Због тога ће сви који су желели да крену од кружног тока на Зрењанинском путу ка скретању за Шангај морати да промене руту, те да иду обилазним путем ка ауто-путу и Каћу.

Завршетак ових радова планира се нешто пре завршетка радова на Лиману, односно у априлу наредне године.

Константним унапређењем градске канализације спречавају се нека наредна изливања фекалија и могуће веће шетете, али ће се решити и тренутно веома важна проблематика, или што би Лиманци рекли, “Престаће да смрди по кварту!

Danas dospeva poslednja rata poreza na imovinu

Преузмите андроид апликацију.