Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Данас доспева последња рата пореза на имовину

Четврта рата пореза на имовину физичких лица за ову годину доспева на наплату данас, 14. новембра.
Фото: Unsplash/Scott Graham

Како из Народне банке Србије саопштавају, само са Дина картицом могуће је без провизије измирити ову обавезу на шалтерима Управе за трезор.

Такође, без провизије, могуће је платити порез на доходак грађана, порез на промет моторних возила, порез на доходак грађана на приход од пољопривреде и шумарства и доприносе за обавезно социјално осигурање пољопривредника, на шалтерима Управе, саопштавају из Народне банке Србије.

Исто тако, на шалтерима Управе за трезор Дина картицом могу се, уз ниске провизије, измирити и све друге обавезе по основу јавних прихода и обавеза према корисницима јавних средстава – онима који имају подрачуне у Управи за трезор и онима који имају рачуне у пословним банкама (могу се платити рачуни за струју, рачуни предузећа ЈКП Инфостан технологије, ЈКП Информатика Нови Сад, Телеком а.д. и слично).

Порез на имовину физичких лица може се измирити и једноставним скенирањем НБС „IPS QR“ кода с решења на којима је припремљен овај код и коришћењем мобилне апликације банке у којој је рачун.

Овај порез се плаћа квартално, а кашњење или једнократно измирење пореске обавезе на крају календарске године доводи до обрачуна и наплате камате по стопи која на данашњи дан износи 14 одсто.

За све додатне информације, грађанима су на располагању шалтер сала Градске пореске управе у Улици Војвођанских бригада 24-26, издвојено шалтер место у просторијама Информатике на Булевару Слободана Јовановића 15, као и инфо-пулт Градске пореске управе у ТЦ „Променада“. Такође информације су доступне и позивом на телефонске бројеве 021/4871-707, 021/4871-751 и путем мејл адресе.

Koji su idealni poslovi za mlade u Novom Sadu?

 

Преузмите андроид апликацију.