Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Где шапуће Дунав плав: Змајеве дечје игре ускоро пред Новосађанима

Под слоганом “Где шапуће Дунав плав”, 65. Јунски програми Змајевих дечјих игара ове године ће бити у знаку важних јубилеја великана литературе за децу и младе, Душка Радовића, Арсена Диклића, Мирослава Антића.
Фото: Градске инфо

Програми ће се одржати од 6. до 12. јуна у Новом Саду и приградским насељима, а тенденција да се на иновативан начин представљају уметнички садржаји за децу и младе, добиће изнова своју потврду, па ће већина бити реализована у градским парковима, двориштима вртића и школа, на дечјим игралиштима, зеленим површинама, огранцима Градске библиотеке, музејима, Матици српској, установама социјалног старања о деци и младима, културним станицама, спортским теренима…

Публика ће моћи да прати и литерарно, драмско, музичко, ликовно, мултимедијално стваралаштво деце и младих, уз учешће професионалних уметника из свих уметничких области.

Очекује се укључивање више хиљада најмлађих и преко стотину професионалних стваралаца, учитеља, васпитача, ментора.

Током Фестивала биће представљене нове књиге за децу, изложбе илустрација, дечијих ликовних радова, концерти, уметничке и мултимедијалне радионице, представе, фолклорне и модерне плесне целине, филмске пројекције.

Што се награда тиче, “Змајев песнички штап” за 2022. годину и свечана обавеза да отвори овогодишњи јунски фестивал, припали су књижевнику Божидару Мандићу.

Награда Змајевих дечјих игара за изузетан стваралачки допринос савременом изразу у књижевности за децу, додељује се књижевнику Зорану Пеневском.

Награда Змајевих дечјих игара за изузетан допринос популарисању књижевности за децу, додељује се проф. др Снежани Шаранчић Чутури.

400 muzičara priredilo spektakl za Novosađane na platou SNP-a (FOTO)

 

Преузмите андроид апликацију.