Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Где можете заиграти „кафанске спортове“ у Новом Саду

Будући да је једно од омиљених пића Новосађана пиво, а да је омиљени хоби спорт, „кафански спортови“ су се појавили као савршено решење за спортско надметање уз циркање свог омиљеног алкохолног пића. Веровали или не, постоје и они који трезни воле да играју „кафанске спортове“, али је то у већини случајева јер нису спремни за већи физички напор.
билијар
Фото: Pixabay/DerWeg

Из којег год разлога се одлучили за ове игрице, Нови Сад нуди широк каталог места, где можете одиграти партију билијара уз велико точено пиво, па и партију пикада са другарицом и наравно стони фудбал са екипом.

Обично када немамо новца за „прави“ излазак, одлучимо се на алтернативну опцију и одемо са друштвом на пикадо. Уколико желите још више да уштедите играте бесплатно, права места за вас су „Герила бар“ или кафе „Обломов“.

Фото: Градске инфо

Бесплатни пикадо у “Герила бару“ је један од симбола овог удобног и пријатног места. Овде можете да се играте сваког дана, од јутра до вечери, сем када се организују посебна дешавања. Ако желите да избегнете гужву, најбоље је да дођете у преподневним часовима, мада врло лако може да се деси да вас и предвече сачекају слободне стрелице.

Исти случај је и са кафеом “Обломов”, с тим што је њихов пикадо у нешто лошијем стању али на располагању имате и стони фудбал. Правило куће налаже да можете да играте након 15 часова и да је све бесплатно за коришћење.

Наравно пиће се подразумева и оно није бесплатно, али се врло лако можете напити по приступачној цени.

Ако сте ипак љубитељи другачијег амбијента и музике, предлажемо да се запутите у центар града, где се на адреси Мите Ружића 1 налази „Митино Сокаче“. Овде потпуно бесплатно можете да играте пикадо и стони фудбал, али и да будете део забавних турнира у стоном фудбалу, који се овде традиционално одржавају.

Фото: Pixabay/difotolife

А када смо код такмичења, добро је знати да се на Булевару цара Лазара налази „Каспер бар“, локал у којем се пикадо турнири организују на сваке две недеље, и то обично петком. За најбоље такмичаре обезбеђене су многобројне награде, пехари и медаље, а уколико пак нисте расположени за овакво одмеравање снага.

Заиста се данас чини да сваки кафић у Новом Саду има неку врсту ових аркадних игара, па ћемо ми навести само оне који имају препознатљив имиџ код Новосађана.

Такви су управо пивница „Мото пуб“ и локал „Стинг“ за које су синоними добар пикадо и стони фудбал.

Што се тиче билијара, он се свуда наплаћује. Билијар клуб “Кварт”, који се налази на Трифковићевом тргу бр. 5 је један од најпопуларнијих у граду.

На располагању имају 8 столова за билијар и четири пикадо апарата. Цена за билијар по сату је 300 динара пре 17 часова, док је након тога 500 динара.

Фото: Pixabay/Pexels

Билијар клуб “Медисон”, који постоји пуне 22 године, као и истоимени играч Лестера, поседује све квалитете које очекујете од једног аристократског енглеског презимена – десет билијар столова, десет пикадо апарата и један стони фудбал. И тржни центар Променада, поред великог броја бутика и ресторана има оазу за љубитеље кафанских спортова. На другом спрату налази се кафе бар “Lucky 9” у којем можете да играте билијар по цени од 600 динара по сату.

Играти се можете и ван ширег центра града. “The Blue Bar” на Новом Насељу располаже са пет билијар столова, a цена је 300 динара по сатu. На овом месту можете да играте наравно и пикадо и стони фудбал.

Фото: Pixabay/StockSnap

За крај издвајамо Куглану „Жабац“ која такође представља одлично место за дружење и разоноду. Поред куглања, овде можете да играте шафлборд, стони тенис или билијар, на једном од девет столова.

Gde u Novom Sadu možete da igrate mali fudbal u zatvorenom?

Преузмите андроид апликацију.