Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Где у Новом Саду можете да играте мали фудбал у затвореном?

Како кишни дани постају све учесталији у Новом Саду и како долази јесен, време је да се спортске активности које смо преко лета обављали напољу преселе у затворене просторе.
фудбал
Фото: Pixabay/planet_fox
Тако се и мали фудбал, који смо играли са друштвом на терену испред зграде, сели на затворене терене Новог Сада, где се играју популарни „термини“.

Пошто је Нови Сад познат као студентски град, у којем пребива много младих, жеља за рекреативним спортом је огромна. Град је свакако опремљен да испрати ове прохтеве, како младих тако и старијих генерација које воле да заиграју „фуцу“ са друштвом, јер Нови Сад има мноштво рекреативних спортских центара.

Балони за фудбал „Бомбоњера“

Овај комплекс од три терена, једног великог и два мала налази се на Сајмишту, тачније у Мичуриновој улици у Новом Саду. Наведена два терена се током јесени и зиме прекривају балоном, те су идеални за фудбал са екипом. На терене је пре неколико година постављена вештачка трава, па су веома добро очувани.

Прекопута терена има кафе пицерија, где се рекреативци могу освежити и где могу нешто појести, док се одмах поред терена налази продавница брзе хране „Папричица“, за оне који воле добар роштиљ након термина у малом фудбалу.

Спортски центар „ГДМ“

Поред Медицинског факултета у Новом Саду, налази се спортски центар „ГДМ“ (Хајдук Вељкова 11), који у оквиру свог комплекса садржи и одличан терен са синтетичком травом, димензија 39 x 19 метара. Такође постоје и свлачионице са тушевима, где се екипе могу пресвући и оставити ствари на сигурном док уживају у фудбалу.

Овај спортски центар има и свој паркинг, као и кафић у коме могу родитељи или пријатељи да уз пиће и спортске преносе чекају крај термина. Овај комплекс ради сваки дан од 8 до 24 часа, а ценовник услуга, као и слободне термине можете погледати на њиховој Инстаграм страници.

Спортски центар „Hettrik“

На Булевару цара Лазара ББ налази се један од најстаријих спортских центара у Новом саду, популарни „Hettrik“. У њему током зимске паузе, одржавају форму многи новосадски клубови. У оквиру спортског комплекса налазе се: три терена за фудбал. Подлога на теренима је од вештачке траве, направљена по најсавременијим светским стандардима.

Такође постоји неколицина рекреативних лига које се организују у овом спортском центру, те уколико сматраш да имаш најбољу екипу, пријави се и покажи фудбалско знање.

Наравно и у оквиру овог комплекса постоји кафић, као и свлачионице са тушевима. Радно време је сваким даном од 08-23 часа.

Спортски центар „Меридиана“

Спортски клуб “Меридиана” је највећи спортско рекреативни центар у Србији. Простире се на 12000 квадратних метара, а у свом комплексу садржи 3 терена за мали фудбал под вештачком травом. Прављен је по узору на истоимени центар у побратимском италијанском граду Модени.

Фото: Sportska akademija Meridiana

Поред најмодерније опремљених терена осветљених рефлекторима, “Меридиана” има и  кафетерију као и зимску и летњу башту.

Налази се у улици Стојана Новаковића бр. 2, а контакт као и све остале информације можете пронаћи на њиховом сајту http://www.meridianaacademy.com/.

Спортски центар „Албатрос“
Фото: Sportski centar Albatros

Рекреативци који траже мало већи изазов могу се упутити у Ветерник (Драгослава Срејовића 12) и заиграти фудбал на једном од већих вештачких терена у Новом Саду. Овај спортски центар је новије генерације будуће да је изграђен 2015. године, те се нећете покајати јер су терени као и свлачионице са тушевима у беспрекорном стању. „Албатрос“ такође у свом комплексу има и кафић у којем сви гости могу попити пиће.

Помоћу пумпи за удувавање топлог ваздуха – термогена, у балону за фудбал се одржава температура од 20 степени, чак и за време најхладнијих зимских дана.

Контакт, као и све остале информације можете пронаћи на њиховом сајту http://www.albatros-sport.rs/.

Спортски центар „Sportland“

Спортски центар „Sportland“ се налази на Камењару (Бранка Ћопића) у близини Дунава. Овај комплекс изграђен је 2010. године и од тада се врхунски фудбал игра у њиховом „балону“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SC Sportland (@sc_sportland)

Овај терен за мали фудбал са вештачком травом грађен је по ФИФА стандардима са димензијама рукометног терена 40 x 20 метара. Такође у овом комплексу налазе се: полигон за кондициону припрему спортиста са стазом за трчање, терен за ножни тенис димензија 5 x 3 метра и четири свлационице са купатилима и два тоалета.

Ту је и прелеп кафић да угости спортисте и рекреативце. У  „Sportlandu“ можете организовати и дружења и рођендане, јер постоји и предвиђено место за роштиљање.

Спортски центар „Sport Magic“

Близу „Sportlandа“ на Камењару налази се и спортски центар „Sport Magic“ (Подунавска улица), који поред два отворена терена има и модернизовану „балон халу“ у којој би свака екипа добила утисак као да игра на „Сантјаго Бернабеу“. Поред уграђених термогена, који гарантују пријатну температуру, на овом терену је усавршена нова технологија двоструке мембране која штити од конденза и  хладноће зими, а лети од топлоте. Комплекс садржи 4 модерно опремљене свлачионице са подним грејањем и тушевима.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Magic ⚽️ (@sportmagic021)

 У склопу центра је и кафић опремљен за све врсте прослава, као и паркинг који је под видео надзором.


Ми смо наше урадили, на вама је да одете са екипом и испробате ове терене. Пишите нам утиске и ако постоје још неки затворени фудбалски терени у Новом Саду који су изостављени са ове листе.

Nova sezona zatvorenih bazena SPENS-a

Преузмите андроид апликацију.