Почетна > Србија
Србија

Гашић отворио објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Александровцу

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио је данас новоизграђени објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Александровцу чијом изградњом се александровачким ватрогасцима, који су до сада пожртвовано радили у неповољним условима, омогућава већа ефикасност у заштити сигурности грађана ове општине и њихове имовине у случајевима ванредних ситуација.
Фото: Танјуг/ОМК МУП Србије

Нови објекат Ватрогасно-спасилачке јединице у Александровцу изграђен је на површини од око 330 квадратних метара, а у њему тренутно ради 12 ватрогасаца.

Гашић је рекао да се у ватрогасне службе некада веома мало улагало, а да су ватрогасци ти који увек, као и током ноћашњих поплава изазваних обилним падавинама у том крају, први помажу грађанима, наводи се у саопштењу МУП-а.

„Министарство унутрашњих послова, захваљујући добром планирању, пре свега руководства Сектора за ванредне ситуације, намерава да у 2023. години заврши још 10 оваквих ватрогасних станица широм Србије, пре свега, у мањим срединама“, рекао је Гашић и нагласио да је нова ватрогасна станица у Александровцу направљена за свега 49 дана.

Према његовим речима улаже се пуно у квалитет живота и рада припадника МУП-а.

„И ту нећемо стати јер тиме повећавамо квалитет услуга које морамо да пружимо грађанима Србије“, рекао је министар.

Гашић је нагласио да је МУП у протеклом периоду значајно радио на повећању капацитета ватрогасних јединица чији су припадници увек у првим редовима у случајевима земљотреса и великих поплава.

„Од 1990. до 2012. године купљено је само 55 камиона у читавој Србији за Сектор за ванредне ситуације. Ми смо сада купили 39 нових навалних ватрогасних камиона“, рекао је Гашић.

Tanjug potpisao sporazum sa kiparskom novinskom agencijom CNA

Преузмите андроид апликацију.