Почетна > Бизнис
Бизнис

Галиција смањује порез богатима

Галиција се придружује листи покрајина у Шпанији које ће примењивати смањење пореза.
Фото: Pixabay/Thomas Breher

Након најава Мадрида, Андалузије и Мурсије, галицијски председник Алфонсо Руеда је најавио смањење пореза на богатство за 50 одсто од 2023. године.

Овај порез Пореској управи Галиције плаћају грађани са добрима у вредности већој од два милиона евра, пише Ел мундо.

Алфонсо Руеда је нагласио да у Галицији постоје стимуланси да се створи повољна клима по одређеним питањима, јер је чињеница да тренутно постоји низ изазова као што су цена гаса и инфлација, при чему је „једино што је данас извесно – неизвесност“.

Поводом тренутне друштвене и економске ситуације, Алфонсо Руеда је упозорио да је „оно што се градило последњих година, последњих деценија, у најмању руку посрнуло“ и сматра да постоје начини да се ухвати у котац са новим изазовима.

Лидерка опозиције у Галицији Ана Понтон каже да је ова мера „недостатак поштовања“ и „нервирање“ већине становништва, јер смањење пореза погађа само људе са више средстава и то седам хиљада милионера, према њеним прорачунима, док већина људи „саставља крај с крајем“.

Министарка финансија Марија Хесус Монтеро избегла је да износи било какве детаље о порезу на велика богатства који влада припрема.

IMR u stečaju prodaje i ekponate motora i učila

Преузмите андроид апликацију.