Početna > Novi Sad
Aktuelno Novi Sad

Flori zlatna priznanja Novosadskog sajma u pet kategorija

Novosadski sajam je dodelio važna priznanja za kompanije čiji se proizvodi posebno ističu svojim kvalitetom, a ove godine kompanija PIK Bečej, pod čijim okriljem posluje fabrika za preradu voća i povrća Flora, članica MK Grupe, osvojila je prvo mesto u pet kategorija.
Foto: Tanjug/MK Grupa/Gojić Dragan

To su: brzo smrznuti grašak, brzo smrznuti kukuruz šećerac, brzo smrznuta špargla, brzo smrznuta boranija žuta i sterilisan grašak, saopštila je MK Grupa.

„Priznanja Novosadskog sajma koja smo osvojili predstavljaju dokaz našeg kontinuiranog praćenja i unapređenja kvaliteta rada. Ponosni smo na to što, pažljivim pristupom i detaljnim ispitivanjima, sve vreme podižemo standard u proizvodnji i preradi smrznutog povrća, a tome ćemo svakako biti posvećeni i ubuduće“, rekla je šef laboratorije i kontrole kvaliteta kompanije Flora Milica Popović.

Ono što izdvaja kompaniju Flora, kako je navedeno, jeste konstantno ulaganje u proizvodne kapacitete, inovativnost, ali i pouzdanost u radu.

„Primenom savremene tehnike i tehnologije, u fabrici Flora se na godišnjem nivou preradi oko 12 000 tona povrća. Proizvodi su isključivo od prirodnih sirovina, sa prirodnim začinima, konzervisani fizičkim putem, toplotom i hladnoćom, bez dodatih aditiva, veštačkih boja, aroma i konzervansa“, rekla je menadžer proizvodnje kompanije Flora Olivera Baturan.

Nove nagrade koje smo osvojili rezultat su upravo ovih vrhunskih odlika našeg poslovanja, dodala je ona.

Fabrika za preradu voća i povrća Flora osnovana je 1978. godine, a do danas je proširila svoj asortiman brojnim proizvodima, od kojih su neki poput zamrznute špargle, veoma retki na našem tržištu.

Najznačajniji izvozni proizvodi su sterilisani grašak i kukuruz šećerac, kao i zamrznuti grašak, kukuruz šećerac i boranija.

Izvozi se na tržišta EU, u zemlje članice CEFTA, Rusije i na tržište Bliskog istoka.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.