Почетна > Бизнис
Бизнис

Филипс отпушта укупно 6.000 запослених широм света

Холандска компанија Филипс отпустиће око 6.000 запослених широм света, што је осам одсто укупног броја запослених, због непредвиђених трошкова насталих повлачењем са тржишта медицинског апарата за лечење проблема са спавањем.
Фото: WikimediaCommons/Rosemoon

Како преноси Блумберг, половина планираних отпуштања биће спроведена ове године.

Извршни директор компаније Рој Јакобс изјавио је да је то значајна мера, која је морала да буде предузета због растућих трошкова компаније.

Повлачење медицинског апарата за терапију спавања почело је у јуну 2021. године, јер је истраживање показало да постоји веза између уређаја и појаве рака и респираторних проблема.

Тестови које је спровео Филипс показали су да је мало вероватно да ће његови повучени производи довести до штете по здравље пацијената, а Јакобс, који је у октобру заменио дугогодишњег генералног директора Франса ван Хоутена, рекао је да се нада да ће добити више детаља о утицају било које потенцијалне штете у другој половини године.

„Када будемо имали тај податак, одмах ћемо се огласити. Потрудићемо се да уложимо све напоре да дође до најбољег решења“, рекао је он.

Како се наводи, Филипс се најновијим отпуштањима придружио све већем броју произвођача који смањују трошкове како би се изборили са превирањима у ланцу снабдевања и инфлацијом.

Gejts je hodajući optimizam: „Buduće generacije živeće bolje“

Преузмите андроид апликацију.