Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Фестивал куглофа од 26. до 28. маја у Сремским Карловцима

Вођени идејом да се од заборава сачува традиција и култура Подунавских Шваба, али и свих суграђана који негују дух толеранције и добросуседства, по којима је Војводина нашироко позната, Фондација “Завичајна кућа” и Удружење грађана “Петроварадин Медиа” са великим ентузијазмом другу годину заредом организују Фестивал куглофа у Сремским Карловцима који ће се одржати од 26. до 28. маја 2023.
Фото: PrtSc/Facebook.com

Посебно место у немачкој кухињи заузимао је колач куглоф, некада неизоставна посластица на недељној трпези и бренд општине Сремски Карловци.

Управо због тога, главни догађај на фестивалу је такмичење у прављењу куглофа, где стручни жири оцењује и награђује три најуспешније припремљена колача.

Последњег фестивалског дана, произвођачи три прволасирана куглофа, израђиваће куглофе на Излагалишту, пред публиком а према рецепту који је учествовао у оцењивању и освојио једно од три прва места.

Целодневна поставка сајамско – туристичког карактера обухвата излагање куглофа, карловачких вина и бермета, зачинског биља, сувенира, антиквитета, ручних радова и старих занатских производа.

Током три фестивалска дана биће организоване ревије народних ношњи и одевних предмета произведених у техници старих заната, наступи музичких ансамбала, изложбе и друге интересантне активације.

Више детаља о програму фестивала можете погледати на Фејсбук страници организатора.

Izmena režima saobraćaja usled radova na rekonstrukciji vrelovoda na Trgu Komenskog i u Školskoj ulici

Преузмите андроид апликацију.