Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Од вртића до факултета – зашто је добро образовати се у Новом Саду

Град Нови Сад, препознат као епицентар образовања и културе у Србији, истиче се својим преданим радом на унапређењу образовног система и пружању подршке младим генерацијама. Кроз разноврсне програме и субвенције, Нови Сад поставља стандарде високог образовања и успешно гради репутацију као град са једним од најквалитетнијих школских система у земљи.
Фото: Градске инфо

Једна од кључних иницијатива која заслужује посебно признање је бесплатно похађање вртића за све малишане у Новом Саду. Овај потез не само да олакшава финансијски терет родитељима, већ јасно демонстрира посвећеност Града стварању једнаких прилика за све његове грађане.

Надаље, приватни вртићи добијају значајне субвенције, чиме се додатно смањују трошкови родитељима.

Важно је поменути да је Нови Сад поновно обезбедио бесплатне уџбенике за све ђаке прваке. Ова традиционална мера олакшава родитељима трошкове почетка школске године и омогућава им да се више посвете другим аспектима образовања своје деце.

Посебно је значајно да ова мера омогућава уштеду на уџбеницима, ослобађајући породице трошкова који би иначе били знатни. Град такође награђује најбоље ученике и студенте, што им пружа додатну мотивацију да постигну изванредне резултате у својим образовним подухватима.
Фото: Freepik

У овој години, Град Нови Сад је за образовање издвојио импозантних 6,82 милијарди динара. Ова озбиљна финансијска подршка укључује и једнократну помоћ за најуспешније ученике и студенте из избегличких и расељених породица.

Поред тога, сваке године се одржава свечана додела Видовданских награда, којом се истичу достигнућа ђака основних и средњих школа.

Град Нови Сад такође спроводи разне иницијативе, као што је додела бицикала најбољим ученицима, додатно подстичући младе да се издвајају и дају свој максимум у школи.

Статистика јасно показује да се ова инвестиција у образовање исплати.

Такође, Нови Сад са поносом истиче да је једно од највећих образовних средишта у Централној Европи, са знатним процентом становништва са факултетским образовањем у поређењу са целокупном популацијом Србије.
Фото: Градске инфо

Град пружа подршку и студентима кроз субвенције за смештај у студентским домовима. Новосадски студенти такође имају привилегију уживања у комплетним оброцима у студентским мензама по изузетно повољним ценама. Цена ручка у мензи износи око 70 динара.

Све ове мере јасно указују на посвећеност Града Новог Сада у пружању подршке образовању и стварању услова за успешну будућност младих генерација.

Нови Сад може бити поносан на чињеницу да заиста чини значајан корак у подизању квалитета образовања и развоју будућих лидера те наставља да гради светлу будућност својих становника, истичући образовање као основу за постизање успеха у свим сферама живота.

Novosadski univerzitet sve bolje rangiran na listama najboljih svetskih univerziteta

Преузмите андроид апликацију.