Kao i drugo sočno voće i povrće, paradajz može istruliti i ubuđati se ako se ne skladišti pravilno. Postoji poseban način na koji treba da očistite to povrće da sprečite pojavu buđi na njemu.
Neki stručnjaci savetuju čuvanje paradajza sa stabljikom nadole. Ovo pomaže da se spreči izlazak vlage kroz stabljiku. Takođe, može pomoći u sprečavanju rasta buđi oko stabljike.
Ako tražite još trikova za čuvanje paradajza, postoji jedan koji će osigurati da ostanu ukusni i sveži. Većina stručnjaka kaže da ako želite da sačuvate ukuse i arome svežeg paradajza, trebalo bi da ih čuvate na hladnom mestu.
Paradajz ne treba držati u frižideru
Međutim, većina paradajza se prodaje ili kupuje neposredno pre nego što je potpuno zreo. Zbog toga ih ne treba stavljati u frižider, jer će to otežati njihovo sazrevanje.
Otkrivamo najbolji način da čuvate paradajz da se ne pokvari lako.
Ako držite paradajz u frižideru, pravite veliku grešku. Hladnoća zapravo ubija ukus i svežinu stvarajući enzime koji razgrađuju ćelije, čineći paradajz super testastim kada ga izvadite.
Vratite blistavu zelenu boju svom travnjaku ovim jednostavnim trikom
Preuzmite android aplikaciju.