Početna > Život i stil
Život i stil

Evo zašto ne treba da dodajete ulje u vodu u kojoj kuvate špagete

Možda niste znali da je pogrešno dodavati ulje kada kuvate špagete.
Foto: Pixabay/JESHOOTS-com

Iako mnogi svetski poznati kuvari savetuju amatere da prilikom kuvanja špageta dodaju ulje u vodu, kako se rezanci ne bi zalepili, stručnjaci za hranu tvrde da je to velika greška.

Obično kada kuvamo testeninu u vodu dodajemo so i ulje.

Međutim, stručnjaci ističu da dodavanje ulja može pokvariti vaš obrok.

Iako neki kuvari dodaju ulje u testeninu kako bi sprečili da se zalepi za tiganj, to ne bi trebalo da radimo.

Ulje i voda se ne mešaju

Razlog je naravno vrlo logičan – ulje i voda se ne mešaju, pa će ulje ostati na testenini i kada je procedite.

Da se ​​testenina ne bi lepila, izaberite veći lonac. Kada prebacite špagete, stalno ih mešajte da se ne zalepe.

Ova tri začina čiste pluća pušača

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake