Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто младе девојке не треба да претерују са убризгавањем ботокса и хијалурона у лице

Многе девојке и жене врло рано почињу са естетским захватима и убризгавају филере и ботокс. Међутим, стручњаци саветују млађим женама да то не раде.
Фото: Pixabay/16198233

Једна медицинска сестра, која је желела да остане анонимна, већ 14 година ради у клиници која је специјализована за дерматологију и естетику, али никада у своју ординацију не прима пацијенте млађе од 30 година.

Младе девојке су долазиле на консултације, али она их увек само саветује не упуштајући се у такве процедуре. Ево и зашто покушава да одговори девојке од интервенција.

Ваше усне би се могле скупити

Она је истакла да поновљена употреба филера за усне може довести до тога да кожа око тог подручја изгуби еластичност. Слично као када добијемо на тежини, наша кожа би се растегла да би издржала тежину. А када поново изгубимо тежину, смањила би се. Кожа људи који су изгубили или добили на тежини може постати лабава и не тако затегнута као што је била, сличан ефекат би се десио, али у мањој мери и око усана. Подручје усана је једно од првих места где се људи жале на знаке старења, јер је веома флексибилно, па су боре на овом делу веома честе.

Може постојати повећан ризик од телесне дисморфије

Млади људи не могу утицати само на своје физичко, већ и на ментално здравље када се лече у младости. Телесни дисморфни поремећај је стање менталног здравља у којем особа проводи много времена бринући о недостацима у свом изгледу, али те мане често нису приметне другима.

Можете постати имуни на ботокс

Наиме, ако више пута убризгавате ботокс, временом можете постати имуни на њега и неће бити тако ефикасан. Ако сте започели ботокс у својим двадесетим и био је ефикасан 10 година, касније у четрдесетим и педесетим, када би вам заиста могао бити потребан третман против старења, можда неће бити тако ефикасан.

Interesantne činjenice o ljudskom telu

Преузмите андроид апликацију.