Postoji pravi i pogrešan način za razbijanje jaja, a pravi način ne uključuje upotrebu činije. Većina ljudi prihvata metod razbijanja jaja o činiju ili tiganj, ali ovo nije najbolji način.
Prema stručnjacima za kuvanje, postoji „mnogo bolji (i sigurniji) način“ da pravilno razbijete jaja.
Potrebna vam je samo ravna površina. Stručnjaci su objasnili zašto je važno pravilno razbiti jaje. Kažu da razbijanje jaja o činiju ili tiganj može gurnuti ljuske u jaje.
To znači da je veća verovatnoća da ćete ljuske uneti u hranu, a to takođe može izazvati problem bezbednosti hrane. Bilo koja bakterija na spoljašnjoj strani jajeta može kontaminirati unutrašnjost.
Cilj razbijanja jajeta je da jaje pukne jednim, čvrstim pokretom, lako se otvori, a žumance i belo iskliznu van, izbegavajući da se ljuska razbije na milion komada.
Korišćenje tvrdog predmeta poput posude može da funkcioniše, ali je korišćenje ravne površine manje rizično.
Bolja metoda je samouvereno udariti jaje na ravnu površinu, poput tezge. Manja je verovatnoća da će ovaj metod dovesti do toga da slomljena žumanca ili ljuske jaja završe u činiji ili tiganju.
Preuzmite android aplikaciju.