Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево зашто је кафу најбоље пити без млека и без шећера

Да ли волите кафу? Чини се да је то записано у генима… Кафа после буђења, шољица за ручак, друга поподне са тортом и још једна између. Ако овај опис одговара вашој конзумацији кафе, нема разлога да се ограничавате.
Фото: Pixabay/fancycrave1

Управо супротно! Чините нешто добро за своје здравље. До пет шољица кафе дневно је најкорисније за здравље и нема ризика. Међутим, постоји квака, како су научници са Универзитета у Грацу открили у другој студији.

Зашто је кафа без млека и шећера здравија

Чиста црна кафа је далеко боља за ваше здравље од кафе зачињене шећером и крављим млеком. Научници у Аустрији су успели да докажу да црна кафа делује као лек за детоксикацију. Испијање црне кафе стимулише процес који разграђује старе, мртве делове ћелија и ствара нове, здраве ћелије. Ћелије се чисте од токсина. Овај програм ендогене детоксикације штити од Паркинсонове болести, дијабетеса, Алцхајмерове болести и деменције, рака и срчаних болести. Научни тим је могао да примети да је један до четири сата након конзумирања откривена повећана активност детоксикације у свим испитиваним органима, као што су јетра, срце и скелетни мишићи. Али ако се кафи дода кравље млеко, позитивни ефекти су ослабљени. Научници за то криве животињски протеин који се налази у крављем млеку. Ако желите да бринете о свом здрављу, уживајте у чистој кафи.

Фото: Pixabay/cocoparisienne
Шта црну кафу чини здравом?

Оно што кафу чини тако здравом су посебно заштитници ћелија које садржи, који нападају и бране се од нежељених ћелија и тако штите тело од нападача. Кафа је пуна разних састојака. То укључује, на пример, витамине и минерале, протеине, масти и разне киселине. Многи од ових састојака могу имати позитивне ефекте на људско тело.

Фото: Pixabay/NickyPe
Не толеришу сви људи црну кафу.

Међутим, неки људи су осетљиви на испијање црне кафе на празан стомак. Киселост кафе и кофеин могу напасти слузницу желуца или стимулисати производњу желудачне киселине, што може довести до жгаравице, на пример. У овом случају, биљно млеко (нпр. кокосово млеко, овсено млеко) може помоћи у ублажавању киселости, чинећи кафу сварљивијом. Наравно, ово важи и за све оне који углавном не желе да пију кафу без млека.

Ovo je tajni sastojak kafe koji garantuje ravan stomak

Преузмите андроид апликацију.