Početna > Život i stil
Život i stil

Evo šta da dodate u testo da bi bilo boljeg ukusa

Postoji veliki broj recepata i trikova za različite vrste testa koje i manje iskusni kuvari mogu da koriste za pripremu ukusnog hleba, peciva.
Foto: Pixabay/webandi

U nastavku pročitajte koje sastojke i načine pripreme možete koristiti da bi vaša peciva bila još ukusnija i mekša .

Iskusni pekari su otkrili šta dodaju testu da bi mu dali savršenu teksturu i ukus.

Reč je o sastojku koji svako ima kod kuće, puteru.

Uobičajen je sastojak u recepturama za testo, ali se retko dodaje na način na koji to rade pekari.

Obično se dodaje parče putera na sobnoj temperaturi, puter pre dodavanja treba malo da porumeni.

Kako dodati puter?

U tiganj dodajte puter, pa kada se otopi, pržite ga još sedam do osam minuta uz stalno mešanje.

Zatim ga sipajte u posudu i ostavite da se ohladi. U testo dodajte pripremljen puter i dobro ga umesite.

Pecivo će biti neverovatno ukusno i mekano.

Hrana koja stimuliše proizvodnju kolagena

Preuzmite android aplikaciju.