Већина нас ће бацити масни омот од путера иако видимо да на њему још има трагова овог намаза.
Али ови комади папира заправо имају пуно путера на себи који вам може бити од користи, а бацајући их, заправо бацамо новац. Зато, уместо да га баците, ове папириће сачувајте у пластичној кеси и ставите у замрзивач.
Могу се користити за мале ствари у кувању, као што су подмазивање тацни или тигања. Могу се користити и за пржење лаких јела као што су палачинке.
Али помоћу ових папира можете одвојити смрзнуту храну коју желите да извадите комад по комад, на пример батаке, пљескавице или поврће.
На тај начин нећете морати све да одмрзавате или се мучите са одвајањем, само их ставите између делова. Мале уштеде могу много значити у вашем дневном буџету.
Још трикова од масног папира:
Нож подмажите маслацем пре резања торте. Биће лакше и лепше за резање, посебно ако су у питању сладоледне торте. Користи се за подмазивање плеха или тигања.
Пресавијте папир на пола тако да се масне стране споје. Ставите их у замрзивач.
Користите их за одвајање пљескавица, пљескавица или печених палачинки које желите да замрзнете.
Ако желите да испечете кромпир у љусци, можете га ставити у сваки од ових комада папира да бисте им дали мало додатног укуса.
Њима можете обложити калупе за мафине. Могу се користити и као омоти за домаће карамеле.
Након што испечете хлеб или пецива, прекријте их папиром од путера да упије нешто путера који је остао у њима.
Преузмите андроид апликацију.