Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да ољуштите брескву док кажете нектарина

Припрема воћне салате једноставнија је уз овај трик
Фото: Pixabay/Couleur

Воћне салате и колачи који садрже брескву много су укуснији ако ту омиљену летњу воћку прво ољуштимо. То може бити мало тежи посао јер је кожа брескве танка и често тесно залепљена за меснати део.

Ипак, постоји решење.

Један лонац напуните водом и ставите на ватру.

Направите два ситна зареза у облику слова X на доњем делу брескве.

Када вода прокључа, убаците брескве и смањите ватру. Оставите их у лонцу око пола минута – бресква која је зрела и спремна за јело треба да останеу кипућој води око 45 секунди до минута, а ако су још мало зелене (не сасвим зреле), мораћете да их кувате још неколико секунди.

За то време напуните једну чинију водом и ледом.

Када се брескве потпуно охладе, почните лагано да их љуштите ножем или прстима. Немојте прескочити овај корак јер је брескве потребно нагло охладити како би се зауставио процес кувања.

И спремне су за јело или припрему десерта, преноси „tastesbetterfromscratch.com.“

 

Преузмите андроид апликацију.