Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како да користите шналице, гумице и рајфове код беба, а да не оставе последице

Шналице, гумице, траке и рајфови за косу су ситнице које красе девојчице, али важно је да знате и како да их користите како не бисте ослабили корен косе и изазвали губитак власи.
Фото: Unsplash/Omar Lopez

Маме уживају у прављењу фризура својим принцезама, бирају се што лепши украси како би изгледале неодољиво. Нема грешке да ћете ту лепоту и да постигнете, али размишљајте на који начин их користите и да ли могу да оставе неке последице.

Украси за косу за бебе

Одлучите се за квалитетније додатке за косу који имају једноставан дизајн. Сви додаци попут шљокица, каменчића или пластичних ликова из цртаћа могу лако да се скину и да представљају опасност од гушења.

Најбоље је да избегавате траке и машне за косу јер могу лако да склизну. Траке би могле да заврше и умотане око врата, па зависно од величине, могу и да представљају опасност од гушења.

Користите меке, еластичне траке за косу јер ће остати на месту и држаће косу даље од лица и очију. Можда су удобније од пластичних рајфова. Рајфови могу да имају и грубе ивице које могу да убоду дете или да пукну и изазову повреде.

Користите шнале које треба да се стисну да би се отвориле и затвориле. Оне су удобне и ваша беба не може лако да их скине.

Не користите никакве додатке са малим перлама или огледалом јер могу да буду опасни за децу. Оставите те додатке за старију децу. Такође, немојте користити никакве екстензије за косу, укоснице или плетенице за бебе.

Не заборавите да уклоните све врсте додатака када ваша беба спава. Никада их не користите као играчке и чувајте их ван домашаја бебе.

Брига о бебиној коси

Имајте на уму да је бебина коса нежнија од косе одрасле особе. Користите чешаљ са широким зупцима или четку за косу са меком, заобљеном длаком како бисте размрсили косу када је сува. Док је чешљате, правите нежне потезе да бисте смањили стрес на корену косе. Избегавајте да чешљате мокру косу јер то може да доведе до ломљења.

Када вежете бебину косу, немојте то радити превише чврсто. Не смао да ће детету бити непријатно, него може да доведе до ломљења косе. Ова врста губитка косе назива се вучна алопеција и обично утиче на линију косе. То је узроковано чврстим фризурама које повлаче косу.

Кад год можете, одлучите се за природне стилове без муке. Покушајте да не стављате косу бебе у исти стил сваког дана јер то може да изазове стрес косе у одређеном подручју. Уместо тога, ротирајте фризуре. Могли бисте једног дана да направите репове, другог да ставите траку за косу, а трећег да је пустите потпуно распуштену.

Оперите бебину косу благим шампоном и оставите је да се осуши на ваздуху пре него што ставите било какав украс на њу.

Многе маме сматрају и да је масажа главе корисна. Осим што опушта вашу бебу, нежна масажа главе може и да стимулише циркулацију крви у власишту.

Уверите се да беба има добру исхрану. Разноврсна исхрана осигураће да беба добије све минерале и витамине који су јој потребни, а то је корисно и за косу ваше бебе.

Da li su mirisne sveće štetne: Stručnjak upozorava ko posebno treba da ih izbegava

Преузмите андроид апликацију.