Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ево како би требало да замрзавате и одмрзавате хлеб и кифлице: Само тако ће остати свежи

Ако следите ове савете, сачуваћете свежину намирница које замрзавате.
Фото: Pexels/Pixabay

Ако желите да хлеб замрзнете на краће од три недеље, најбоље је да га умотате у пластичну фолију и ставите директно у замрзивач. Важно је да хлеб буде потпуно хладан (ово се односи на хлеб који испечете сами код куће).

Ако сте купили хлеб упакован у радњи, слободно га ставите у тој истој кеси у замрзивач. Пластична кеса или фолија служи да одржи хлеб заштићен на неколико недеља.

Ако желите да замрзнете хлеб на дуже од пар недеља, неопходно је да умотате тако спремљену векну у још једну фолију и да је веома чврсто затворите (најбоље да вакуумирате).

Кад одмрзавате хлеб, једноставно увече оставите целу векну у фрижидер и она ће бити сутра одмрзнута и спремна за употребу.

Ако сте замрзли појединачне кришке, сваку ставите у тостер и оне ће се одрмзнути и испећи за кратко времена. Ако нисте сигурни колико ће вам времена требати да потрошите векну хлеба, увек је боље да замрзнете појединачне кришке.

Исто правило важи и за кифле или земичке. Не заборавите да хлеб можете да сачувате и у облику крутона или презли. Ако их будете чували на хладном и сувом месту, могу да вам трају доста дуго.

Super doručak za najproduktivniji dan

Преузмите андроид апликацију.