Мало ко може да одоли мирису и укусу куваног кукуруза, али иако делује једноставно, његова припрема често може бити изазов. Ево једног трика да скувате кукуруз савршено мекан и сочан за само 15 минута.

За почетак, клипове кукуруза треба очистити од лишћа и свиле. Затим, ставите их у лонац и прелијте водом тако да буду потпуно потопљени.
Време кувања зависи од старости кукуруза. Млади кукуруз се кува релативно брзо – 15 до 20 минута у експрес лонцу.
Старији кукуруз захтева мало више времена – око 40 минута у експрес лонцу, док ће у обичном лонцу бити потребно и до два сата, у зависности од зрелости кукуруза.
Међутим, постоји једноставан трик који може значајно скратити време кувања и учинити зрна још мекшим и сочнијим. Тајна је у додавању млека и путера.
Клипове кукуруза ставите у лонац и прелијте их водом. Када вода прокључа, додајте млеко и путер, а затим кувајте око 15 минута. Важно је да не додајете со пре или током кувања, јер то може учинити зрна жилавим.
Посолите кукуруз непосредно пре сервирања, ако желите. Овај једноставан трик не само да скраћује време кувања, већ кукурузу даје и одличан укус и савршену текстуру.
Убрзајте метаболизам и побољшајте своје здравље редовним конзумирањем ове хране
Преузмите андроид апликацију.