Почетна > Србија
Србија

Еулекс: Остајемо на опрезу, пажљиво пратимо развој ситуације на северу Косова и Метохије

Еулекс остаје у приправности и пажљиво прати ситуацију на северу Косова и Метохије, речено је вечерас Танјугу из седишта Мисије Европске уније за владавину права на КиМ.
Фото. Танјуг/Бојан Славковић

„Што се тиче вашег питања о планираним корацима Еулекса, имајте на уму да Еулекс остаје на опрезу и да пажљиво прати све развоје које се тичу безбедности на Косову, као и безбедности свих општина. Припадници Еулексове полицијске једнице, затим Резервне полицијске јединице, као и наших високих полицијских саветника и осталог особља, надгледају развој ситуације на северу Косова, у координацији са косовском полицијом и Кфором“, навели су из Еулекса у писаном одговору Тањугу на питање које кораке Еулекс планира да предузме после јучерашњих инцидената на северу КиМ.

Из Еулекса су додали да је њихов став поводом најновијих инцидената у складу с оним што је у петак поручено из седишта Европске уније.

Портпарол ЕУ Петер Стано је у петак изјавио да Брисел најоштрије осуђује сукобе у којима су учествовали косовска полиција и демонстранти на северу КиМ и поручио да сви морају да предузму акције како би одмах деескалирали ситуацију.

Шефица УНМИК-а Каролина Зијаде затражила је да се хитно предузму кораци како би се смањиле тензије на северу КиМ.

Srpska lista: Blaga reakcija međunarodne zajednice, u ponedeljak ćemo odlučiti

 

Преузмите андроид апликацију.