Почетна > Свет
Свет

Ердоган: Русија спремна да оконча сукоб што пре

Све што желимо је да се сукоб у Украјини, у коме има много жртава и у коме не може да има победника, заврши миром, а руски став „да жели да оконча све што пре“ је веома важан, поручио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Ердоган, који је допутовао у Њујорк на Генералну скупштину УН, рекао је за америчку телевизијску мрежу ПБС да се у Узбекистану недавно састао са председником Русије Владимиром Путином и да је са њим водио веома опсежне разговоре.

„И он ми је заправо показао да је вољан да ово оконча што је пре могуће. То је био мој утисак, јер је начин на који се ствари тренутно одвијају прилично проблематичан“, изјавио је турски председник.

Према Ердогану, Турска води уравнотежену политику између Кијева и Москве, откако је Русија започела војну операцију против Украјине у фебруару, и подржава да се саслушају обе стране.

Он је саопштио и да постоји договор између зараћених страна размени 200 заробљеника, и по њему, тиме ће бити направљен значајан корак напред.

Ердоган сматра и да мировним решењем не треба да буде дозвољено Русији да задржи део територија које је заузела у ратном сукобу са Украјином.

Bez Rusije nema mira u Evropi

Преузмите андроид апликацију.