Почетна > Бизнис
Бизнис

Ер Србија потписала споразум са Мензиес Авиатион о заједничком улагању

Ер Србија је данас потписала меморандум о разумевању са компанијом „Menzies Aviation“, водећим глобалним партнером за услуге земаљског опслуживања, потврђујући намеру да покрену заједничко улагање.
Фото: Танјуг/Лука Филиповић

У оквиру планиране сарадње, „Menzies Aviation“ ће пружати услуге земаљског опслуживања путницима Ер Србије на аеродрому „Никола Тесла“ од фебруара 2024. године, саопштио је српско авио-превозник.

Како је наведено, заједничко улагање ће бити подршка амбициозним плановима раста српске националне авио-компаније.

Према споразуму који је до сада највећи за „Menzies Aviation“ у источној Европи, локални тимови ће опслуживати више од 22.000 ротација у првој години на највећем и најпрометнијем аеродрому у Србији.

Тај споразум је још један корак Ер Србије који ће омогућити даље ширење њене мреже.

Са око 50 одсто тржишног удела на аеродрому „Никола Тесла“, српска национална авио-компанија је успешно проширила своју мрежу са 15 нових дестинација у 2022. години, уз још 23 дестинације у 2023, међу којима и оне у САД, Кини, Грчкој, Италији, Немачкој, Пољској и другим земљама.

Од новембра, српска национална авио-компанија ће успоставити директне летове између Београда и Порта, додајући на тај начин други највећи град у Португалији у своју мрежу дестинација.

„Изузетно смо задовољни будућом сарадњом са тако познатим пружаоцем услуга земаљског опслуживања, као што је „Menzies Aviation“. Током ове летње сезоне, Ер Србија је остварила незапамћен раст, али се истовремено суочила са одређеним изазовима на пољу пружања услуга земаљског опслуживања.“

„Желим још једном да се извиним свим путницима који су овог лета били погођени ситуацијом на нашем матичном аеродрому. Још током сезоне, реаговали смо брзо на ту ситуацију, запошљавањем новог људства у рекордном року. Сада прелазимо на следећи корак, јер у 2024. години желимо да пружимо најбољу могућу услугу нашим путницима и да имамо поузданог партнера за будући раст компаније“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Генерални директор компаније „Menzies Aviation“ Филип Јоаниг је рекао да су веома узбуђени што ће имати прилику да сарађују са Ер Србијом и помогну јој да оствари додатни локални и међународни раст.

„Стратешки гледано, као пружалац услуга земаљског опслуживања који је број један у свету и број један у региону, ово заједничко улагање представља велики корак за „Menzies Aviation“ зато што подржава наша настојања да проширимо присуство на Балкану и подржимо нова тржишта у области авио-саобраћаја. Радујемо се што ћемо заједно са брзорастућом Ер Србијом пружати најбољу висококвалитетну услугу на авио-тржишту Балкана и повећати наш тржишни удео на београдском аеродрому“, рекао је Јоаниг.

Мензиес Авиатион је водећи глобални партнер за услуге земаљског опслуживања, који послује на шест континената, на око 255 аеродрома, у више од 60 земаља, услужујући више од четири милиона летова годишње и рукујући са више од два милиона тона терета.

Како је саопштено, ослањајући се на тим који чини више од 40.000 високо обучених људи, компанија пружа комплексне и брзе земаљске услуге, укључујући услуге путницима, услуге руковања пртљагом и пружање услуга у салонима, затим услуге у ваздушном превозу терета, укључујући руковање, складиштење и великопродајну шпедицију као и услуге које укључују управљање, складиштење и точење горива.

„Menzies Aviation“ је у авио-индустрији позната као компанија која пружа најбезбедније, најсигурније и најодрживије услуге које су прилагођене потребама клијената и које су неизоставне за проток путника, авиона и терета, који се свакодневно одвија, без паузе.
„Menzies Aviation“ има седиште у Лондону, а од свог оснивања 1833. године, постала је највећа групација за пружање авио-услуга на свету по броју земаља и услужених авиона.

Evropski i američki berzanski indeksi neujednačeni, pala cena nafte

 

Преузмите андроид апликацију.