Почетна > Бизнис
Бизнис

Ер Србија имала највише летова са аеродрома у ЦГ – 1.100

Ер Србија је, према подацима Аеродрома Црне Горе, од почетка године до 25. јула обавила највећи број летова са црногорских аеродрома Подгорица и Тиват, у поређењу са свим осталим компанијама које тамо лете, више чак и од националне авио-компаније ЦГ Ер Монтенегро.
Фото: Ер Србија

Ер Србија лети до Тивта из Београда, Ниша и Краљева, као и до Подгорице из Београда, а Ер Монтенегро лети са ова два аеродрома до 14 дестинација.

Аеродроми Црне Горе су објавили да је Ер Монтенегро од 1. јануара до 25. јула ове године имао укупно 1.099 летова до 14 дестинација.

Такође, Ер Србија је забележила раст саобраћаја ка Црној Гори од 15 одсто у односу на исти период у последњој претпандемијској 2019. години.

Промет ваздухоплова 10 најзаступљенијих компанија на Аеродромима Црне Горе је током 2022. године повећан у односу на рекордну 2019. годину и то од седам до 80 одсто, изузев пољске Лот Полисх која једина бележи пад од 29 процената.

То показује упоредни приказ промета авиона по компанијама у периоду од 1. јануара до 25. јула текуће и 2019. године.

Аеродроми ЦГ наводе да је највећи раст и то од 80 одсто забележио Аустриан Аирлинес, на другом месту је Туркисх Аирлинес са растом од 46 одсто.

Трећу позицију заузима компанија Исраир која, у односу на 2019. годину, бележи раст промета авиона за 39 одсто.

Раст од 19 процената остварила је компанија Еасyјет аирлине, а Ер Србија од 15 одсто.

Виз Ер и Рyанаир деле шесту позицију јер су увећале број летова за седам процената.

За разлику од 2019. године, сада су у топ 10 оператора национална авио-компанија Ер Монтенегро као и Рyанаир УК.

Подсећања ради, Ер Монтенегро је основан у јуну 2021. године, након што је Монтенегро ерлајнс у децембру 2020. преостао са радом.

Nafta skliznula ispod 100 dolara za barel

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке